PDF Sam Programı ve Javaw Bulunamıyor Hatası

Siz de benim gibi PDF dosyalarından sadece bir sayfayı kesip almayı istemiş olabilirsiniz. Bunu yapmak için güzel bir program var: PDF Sam. Bu program sayesinde hem PDF dosyalarından istediğiniz kısmı alabildiğiniz gibi, birkaç PDF dosyasını da birleştirebiliyorsunuz.

Windows XP'de sorunsuz kullanıdığım bu program Windows 7 Home Basic 64-bit versiyonunda aşağıdaki hatayı verdi:

'javaw.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.

'javaw.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.

Tek amacınız programı çalıştırmak iken karşınıza çıkan bu hata (sanki yanlış komut yazmışsınız gibi) pek birşey ifade etmiyor olabilir. Aslında bu hata PDF Sam programının Java Runtime Environment'ı Windows'da bulamadığını ifade ediyor. Java'yı kullanan diğer programlar da aynı hatayı verebilir. Sorun iki şeyden kaynaklanıyor olabilir:

  1. Java Runtime Environment sisteminizde kurulu değildir.
  2. Java kuruludur ama Windows 7'nin süper sorun çıkaran :-) denetim sistemi UAC sayesinde kurulurken bazı ayarlar yapılamamıştır (Microsoft'u suçlamıyorum, sorun Microsoft'dan değil yüklenen yazılımlardan da kaynaklanıyor olabilir).

Sorunu çözmek için

  1. Kurulu değilse Java'yı kurunJava Sitesi.
  2. Java'nın kurulu olduğundan eminseniz, Windows ortam değişkeni Pathe Java'nın dizinini eklemek gerekiyor.

Bunun için Denetim Masası → Sistem → Gelişmiş Sistem Ayarları menüsüne girerek gelen pencerede Gelişmiş → Ortam Değişkenleri butonuna tıklayın. “Sistem değişkenleri” bölümünde “Path” değişkenini seçip Düzenle'yi seçin. Bulunan yazıların sonuna ;C:\Program Files\Java\jre6\bin ekleyin (sakın daha önce yazılanları silmeyin, başka programlar bozulabilir).

Hepsi bu kadar, artık Java Runtime Environment'a ihtiyaç duyan PDF Sam gibi programlar sizin bilgisayarınızda da güzelce çalışacaktır.

Yorumunuzu girin:
178 -11 = 
 
  • blog/javaw_bulunamiyor.txt
  • Son değiştirilme: 2019/05/08 21:25
  • (Dışarıdan düzenle)