Ağ Günlüğüm (Blog)

Bu siteyi aslında sadece bilgisayarımda hazırlayıp deniyorum (bunun için Bitnami kullanıyorum). Daha sonra siteyi ftp kullanarak barındırdığım sunucuya yüklüyorum. Aslında Dokuwiki php ile çalıştığı için doğrudan internetten de değiştirebilirim. Ama daha siteyi ve dokuwikiyi deneme aşamasında olduğum için şimdilik böyle devam edeceğim.

Fakat sitenin boyutu büyümeye başladıkça, siteyi ftp programı ile yükleme süresi çok artmaya başladı. Çünkü Dokuwiki kullanırken dosya sayısı fazla oluyor (gülü seven dikenine katlanır ^_^ ).

Fakat php ile dosya yüklenebildiğini bildiğim için ufak bir google aramasından sonra bu iş için çok güzel bir php kodu buldum. Zip Extractor tek bir php dosyası ile istediğim işi yapıyor.

  1. Siteyi önce zipliyorum.
  2. zipextractor.php dosyasını ve sitemin ziplenmiş halini upload ediyorum.
  3. Daha sonra tarayıcımda php dosyasınının adresini yazıyorum.
  4. Tek zip dosyası yüklediğim için hazır olarak yazılı geliyor ve Extract butonuna tıklıyorum.
  5. Daha sonra zip ve php dosyalarını siliyorum ki sitem hacklenmesin.

Aşağıdaki resim php kodun çalışmasını gösteriyor:

Zip Extractor Ekran Görüntüsü

Kullanmak isteyenler resme tıklayarak bu süper aracı indirebilirler.

2019/05/07 11:27 · 7 Yorumlar

Uzun zaman bekledikten sonra bilgisayarıma Windows 7 kurmaya karar verdim ve bugün kurdum. Windows 7 gerçekten birçok yenilik getirerek kullanımını kolaylaştırmış. Örneğin eskiden bir ekran görüntüsü almak için birkaç iş yapmak gerekirken şimdi bunun için yazılım sunuyor. Fakat Notepad programının hala değişmediğini görünce hayal kırıklığına uğradım.

Windows XP'de yaptığım gibi Notepad yerine Notepad2 (ücretsiz) programını kullanmaya karar verdim. Fakat Windows XP'deki gibi C:/Windows/System32/dllcache klasörü içerisine Notepad2'yi koyarak bu sorunu çözmenin mümkün olmadığını gördüm, çünkü bu klasör Windows 7'de yok!

Biraz araştırdıktan sonra şu makale'deki işlemleri yaptım fakat bu sefer de herhangi bir txt dosyasını açtığımda Windows cannot access specified device, path or file gibi bir hata vermeye başladı. Onun için makalede anlatılan yerine her program için uygulanabilecek bir method ile bunu çözdüm. Burada bu methodu anlatacağım.

  • Öncelikle Notepad2'yi bilgisayarınıza programcısının sitesinden indirin (64 bit Windows için 64-bit versiyonunu indirin)
  • İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki tüm dosyaları istediğiniz bir dizine koyun (örneğin Notepad2 programı bu işlem sonrasında şurada olsun → C:/kurulumsuz/notepad2/Notepad2.exe )
  • Daha sonra yeni bir txt dosyası oluşturup sağ tuş menüsünden “Birlikte Aç” → “Varsayılan Programı Seç” (“Open With” → “Choose Default Program”) seçeneğini seçin
  • Gelen pencerede “Gözat” (Browse) seçeneği ile daha önce hazırladığımız Notepad2.exe programını seçin (C:/kurulumsuz/notepad2/Notepad2.exe). Daha sonra “Bu tür dosyaları acmak için her zaman seçili programı kullan” (Always use the selected program to open this kind of file) seçeneğini işaretli hale getirin ve tamam'a basın.

Bu işlemleri başarıyla tamamladıysanız artık herhangi bir txt dosyasını açtığınızda Notepad2 açılacaktır. Benim gibi güle güle kullanın :)

Notepad2

Merhaba,

Benim gibi birden fazla alan adı (domain) kullanıyorsanız ve hepsini tek bir yerde barındırmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için alan adı yönlendirmeniz gerekebilir. Bunu .htaccess dosyası kullanarak yapabilirsiniz. Örneğin:

1.Alan Adınız: alanadi1.com (sitenizin barındırıldığı alan adı)

2.Alan Adınız: alanadi2.com (yönlendirmek istediğiniz alan adı)

.htaccess dosyası içeriği:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} alanadi2.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://www.alanadi1.com/$1 [L] 

.htaccess dosyasını oluşturarak alanadi2.com adresinin kök dizine koyduğunuzda alanadi2.com adresine gelen tüm bağlantılar www.alanadi1.com adresine yönlendirilecektir.

Örneğin kullanıcı http://www.alanadi2.com/foto.html sayfasına girdiğinde http://www.alanadi1.com/foto.html yönlendirilecektir.

Microsoft Office 2003 İngilizce kurulduğunda Türkçe yazı denetimi bulunmuyor. Türkçe yazı denetimini etkinleştirmek için kuruluma aşağıdaki dosyaları eklemek gerekiyor.

  • MSSP3TR.LEX
  • MSTH3TR.LEX
  • MSSP3TR.DLL

Bunların ekleneceği dizin de şu:

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\PROOF

Bu dosyaları buradan indirebilirsiniz .

Siz de benim gibi PDF dosyalarından sadece bir sayfayı kesip almayı istemiş olabilirsiniz. Bunu yapmak için güzel bir program var: PDF Sam. Bu program sayesinde hem PDF dosyalarından istediğiniz kısmı alabildiğiniz gibi, birkaç PDF dosyasını da birleştirebiliyorsunuz.

Windows XP'de sorunsuz kullanıdığım bu program Windows 7 Home Basic 64-bit versiyonunda aşağıdaki hatayı verdi:

'javaw.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.

'javaw.exe' Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.

Tek amacınız programı çalıştırmak iken karşınıza çıkan bu hata (sanki yanlış komut yazmışsınız gibi) pek birşey ifade etmiyor olabilir. Aslında bu hata PDF Sam programının Java Runtime Environment'ı Windows'da bulamadığını ifade ediyor. Java'yı kullanan diğer programlar da aynı hatayı verebilir. Sorun iki şeyden kaynaklanıyor olabilir:

  1. Java Runtime Environment sisteminizde kurulu değildir.
  2. Java kuruludur ama Windows 7'nin süper sorun çıkaran :-) denetim sistemi UAC sayesinde kurulurken bazı ayarlar yapılamamıştır (Microsoft'u suçlamıyorum, sorun Microsoft'dan değil yüklenen yazılımlardan da kaynaklanıyor olabilir).

Sorunu çözmek için

  1. Kurulu değilse Java'yı kurunJava Sitesi.
  2. Java'nın kurulu olduğundan eminseniz, Windows ortam değişkeni Pathe Java'nın dizinini eklemek gerekiyor.

Bunun için Denetim Masası → Sistem → Gelişmiş Sistem Ayarları menüsüne girerek gelen pencerede Gelişmiş → Ortam Değişkenleri butonuna tıklayın. “Sistem değişkenleri” bölümünde “Path” değişkenini seçip Düzenle'yi seçin. Bulunan yazıların sonuna ;C:\Program Files\Java\jre6\bin ekleyin (sakın daha önce yazılanları silmeyin, başka programlar bozulabilir).

Hepsi bu kadar, artık Java Runtime Environment'a ihtiyaç duyan PDF Sam gibi programlar sizin bilgisayarınızda da güzelce çalışacaktır.

2019/05/07 11:27 · 2 Yorumlar
  • blog.txt
  • Son değiştirilme: 2019/05/08 21:25
  • (Dışarıdan düzenle)