Windows 7'de Notepad Yerine Notepad2 Kullanmak

Uzun zaman bekledikten sonra bilgisayarıma Windows 7 kurmaya karar verdim ve bugün kurdum. Windows 7 gerçekten birçok yenilik getirerek kullanımını kolaylaştırmış. Örneğin eskiden bir ekran görüntüsü almak için birkaç iş yapmak gerekirken şimdi bunun için yazılım sunuyor. Fakat Notepad programının hala değişmediğini görünce hayal kırıklığına uğradım.

Windows XP'de yaptığım gibi Notepad yerine Notepad2 (ücretsiz) programını kullanmaya karar verdim. Fakat Windows XP'deki gibi C:/Windows/System32/dllcache klasörü içerisine Notepad2'yi koyarak bu sorunu çözmenin mümkün olmadığını gördüm, çünkü bu klasör Windows 7'de yok!

Biraz araştırdıktan sonra şu makale'deki işlemleri yaptım fakat bu sefer de herhangi bir txt dosyasını açtığımda Windows cannot access specified device, path or file gibi bir hata vermeye başladı. Onun için makalede anlatılan yerine her program için uygulanabilecek bir method ile bunu çözdüm. Burada bu methodu anlatacağım.

Bu işlemleri başarıyla tamamladıysanız artık herhangi bir txt dosyasını açtığınızda Notepad2 açılacaktır. Benim gibi güle güle kullanın :)

Notepad2